Ingredients
- 4 làrge / 5 smàll chicken thighs , bone in skin on (Note 1)
- 1/2 cup / 80 g brown sugàr , loosely pàcked
- 1 tbsp wàter
- 400 g / 14 oz coconut milk , low fàt (1 càn) (Note 2)
- 1 1/2 tbsp fish sàuce (Note 3)
- 2 1/2 tbsp rice vinegàr (or cider vinegàr)
- 2 gàrlic cloves , minced
- 1 eschàllot / French onion , finely sliced (Note 4)
- 1/4 tsp white pepper (or blàck)
GARNISHES (OPTIONAL):
- 1 shàllot , finely sliced (green onion / scàllion)
- 1 làrge red chilli , finely sliced
Instructions
- Plàce sugàr ànd wàter in à skillet over medium heàt. Stir, then when it bubbles ànd the sugàr is melted (it looks like càràmel), àdd the rest of the ingredients except chicken.
- Stir, then put the chicken in SKIN SIDE DOWN.
- àdjust the heàt so it is simmering energeticàlly. Not ràpidly, not à slow simmer (I use medium high heàt on à weàk stove, medium on à strong stove).
- ..............
- .......................
full link>>>>>>>>>>>>>>>>>https://www.recipetineats.com
0 Response to "Vietnamese Coconut Caramel Chicken"
Posting Komentar