Chicken Marsala



Chicken Màrsàlà

 

Ingredients:

  • 3 Tbs. àll-purpose flour
  • 1 tsp. sàlt, plus more, to tàste
  • 1/2 tsp. freshly ground pepper, plus more, to tàste
  • 6 boneless, skinless chicken breàst hàlves, eàch àbout 6 oz.
  • 3 Tbs. unsàlted butter
  • 3 Tbs. olive oil
  • 4 shàllots, minced
  • 1/4 lb. pàncettà, diced
  • 2 1/4 cups Màrsàlà
  • 1 cup chicken broth
  • 2 tsp. dried oregàno
  • 1/2 lb. cremini or button mushrooms, brushed cleàn, stems removed ànd càps cut into slices 1/4 inch thick
  • 1/2 cup màscàrpone
  • 3 Tbs. finely chopped fresh chives

Directions:

  1. On à plàte, stir together the flour, the 1 tsp. sàlt ànd the 1/2 tsp. pepper. One àt à time, turn the chicken breàsts in the flour mixture, gently shàking off the excess.
  2. In à làrge fry pàn over medium-high heàt, melt 1 1/2 Tbs. of the butter with 1 1/2 Tbs. of the olive oil. Working in bàtches if necessàry, àdd the chicken breàsts ànd cook, turning once, until golden on both sides, àbout 5 minutes totàl. Trànsfer to à plàte.
  3. Àdd the shàllots ànd pàncettà to the pàn ànd sàuté over medium-high heàt until lightly browned, 2 to 3 minutes. Àdd 2 cups of the Màrsàlà, increàse the heàt to high ànd cook, stirring, until the wine is reduced ànd thickened, 7 to 10 minutes. Àdd the broth ànd oregàno ànd return to à boil.
  4. Stovetop method: Trànsfer the chicken to à làrge Dutch oven ànd àdd the Màrsàlà mixture. Cover the pot, set over low heàt ànd cook until the chicken is opàque throughout ànd very tender, àbout 30 minutes. Meànwhile, in à làrge fry pàn over high heàt, melt the remàining 1 1/2 Tbs. butter with the remàining 1 1/2 Tbs. olive oil. Àdd the mushrooms ànd sàuté until the edges begin to brown, àbout 5 minutes. Stir in the màscàrpone, bring to à boil, ànd seàson generously with sàlt ànd pepper. Àdd the mushroom mixture ànd the remàining 1/4 cup Màrsàlà to the Dutch oven. Cover ànd continue cooking until the chicken is cooked through ànd the sàuce hàs thickened, àbout 30 minutes more.
  5. Slow-cooker method: Trànsfer the chicken to à slow cooker ànd àdd the Màrsàlà mixture. Cover ànd cook àccording to the mànufàcturer's instructions until the chicken is opàque throughout ànd very tender, àbout 2 1/2 hours on high or 5 hours on low. Àbout 30 minutes before the chicken is done, in à làrge fry pàn over high heàt, melt the remàining 1 1/2 Tbs. butter with the remàining 1 1/2 Tbs. olive oil. Àdd the mushrooms ànd sàuté until the edges begin to brown, àbout 5 minutes. Stir in the màscàrpone, bring to à boil, ànd seàson generously with sàlt ànd pepper. Àdd the mushroom mixture ànd the remàining 1/4 cup Màrsàlà to the slow cooker. Cover ànd continue cooking until the chicken is cooked through ànd the sàuce hàs thickened, àbout 20 minutes more.
  6. Spoon the mushrooms ànd sàuce over the chicken, gàrnish with the chives ànd serve immediàtely. Serves 


Àdàpted from www.seriouseats.com

0 Response to "Chicken Marsala"

Posting Komentar