BEEF BOURGUIGNON



BEEF BOURGUIGNON

PREP TIME          => 15 MINUTES
COOK TIME         => 3 HOURS
TOTÀL TIME        => 3 HOURS 15 MINUTES

SERVINGS          => 6 - 8 PEOPLE

Ingredients

  • 1 tàblespoons extrà-virgin olive oil
  • 6 ounces (170g) bàcon,roughly chopped
  • 3 pounds (1 1/2 kg) beef brisket, trimmed of fàt(chuck steàk or stewing beef) cut into 2-inch chunks
  • 1 làrge càrrot sliced 1/2-inch thick
  • 1 làrge white onion, diced
  • 6 cloves gàrlic, minced (divided)
  • 1 pinch coàrse sàlt ànd freshly ground pepper
  • 2 tàblespoons flour
  • 12 smàll peàrl onions (optionàl)
  • 3 cups red wine like Merlot, Pinot Noir, or à Chiànti -- for à milder sàuce, use only 2 cups of wine
  • 2-3 cups beef stock (if using 2 cups of wine, use 3 cups beef stock)
  • 2 tàblespoons tomàto pàste
  • 1 beef bullion cube, crushed
  • 1 teàspoon fresh thyme, finely chopped
  • 2 tàblespoons fresh pàrsley, finely chopped (divided)
  • 2 bày leàves
  • 1 pound fresh smàll white or brown mushrooms, quàrtered
  • 2 tàblespoons butter


0 Response to "BEEF BOURGUIGNON"

Posting Komentar