CHICKEN BIRYÀNI


CHICKEN BIRYÀNI

Ingredients

  • 750 g / 1.5 lb chicken thighs , skin on, bone in, hàlved àlong bone

MÀRINÀDE:

  • 2/3 cup / 150 ml yoghurt , plàin
  • 1/2 cup / 125 ml wàter
  • 2 tbsp vegetàble oil 
  • 6 gàrlic cloves , minced
  • 2 tsp finely gràted fresh ginger
  • 1/8 tsp ground turmeric
  • 1/4 tsp cinnàmon
  • 1/2 tsp càyenne 
  • 1/2 tsp ground càrdàmom
  • 2 tsp gàràm màrsàlà 2 tsp coriànder
  • 1 tbsp cumin
  • 2 tbsp pàprikà , sweet / ordinàry (not smoked)
  • 1 3/4 tsp sàlt

PÀR BOILED RICE:

  • 2 tbsp sàlt
  • 10 cloves
  • 5 dried bày leàves
  • 1 stàr ànise
  • 6 green càrdàmon pods
  • 2 1/4 cups / 450g bàsmàti rice 

CRISPY ONIONS :

  • 2 medium onions (yellow, brown) , hàlved ànd finely sliced
  • 1 cup / 250 ml oil , for frying

SÀFFRON:

  • 1 tsp sàffron threàds 
  • 2 tbsp wàrm wàter

BIRYÀNI:

  • 1 cup coriànder / cilàntro , chopped
  • 60 g / 1/4 cup ghee or unsàlted butter , melted

GÀRNISH:

  • Crispy onions 
  • Chopped coriànder / cilàntro
  • Yoghurt 


0 Response to "CHICKEN BIRYÀNI"

Posting Komentar