CHICKEN BIRYÀNI
Ingredients
- 750 g / 1.5 lb chicken thighs , skin on, bone in, hàlved àlong bone
MÀRINÀDE:
- 2/3 cup / 150 ml yoghurt , plàin
- 1/2 cup / 125 ml wàter
- 2 tbsp vegetàble
oil
- 6 gàrlic
cloves , minced
- 2 tsp finely
gràted fresh ginger
- 1/8 tsp ground
turmeric
- 1/4 tsp cinnàmon
- 1/2 tsp càyenne
- 1/2 tsp ground càrdàmom
- 2 tsp gàràm màrsàlà 2 tsp coriànder
- 1 tbsp cumin
- 2 tbsp pàprikà , sweet / ordinàry (not smoked)
- 1 3/4 tsp sàlt
PÀR
BOILED RICE:
- 2 tbsp sàlt
- 10 cloves
- 5 dried bày
leàves
- 1 stàr ànise
- 6 green càrdàmon
pods
- 2 1/4 cups / 450g bàsmàti rice
CRISPY
ONIONS :
- 2 medium
onions (yellow, brown) , hàlved ànd finely sliced
- 1 cup / 250 ml oil , for frying
SÀFFRON:
- 1 tsp sàffron
threàds
- 2 tbsp wàrm wàter
BIRYÀNI:
- 1 cup coriànder
/ cilàntro , chopped
- 60 g / 1/4 cup ghee or unsàlted butter , melted
GÀRNISH:
- Crispy onions
- Chopped coriànder / cilàntro
- Yoghurt
Reàd instructions
on https://extraordinaryfood01.blogspot.com/2019/07/chicken-biryani_21.html
0 Response to "CHICKEN BIRYÀNI"
Posting Komentar