ROMANO CHICKEN WITH LEMON GARLIC PASTA


Romäno Chicken with Lemon Gärlic Pästä
Romäno Chicken with Lemon Gärlic Pästä – crispy pärmesän pänko breäded chicken with pästä in fresh lemon gärlic creäm säuce! Tästy meäl in 30 minutes time!

Course: Mäin Course
Cuisine: Itäliän
Keyword: romäno chicken
Servings: 2
äuthor: Kitchen Nostälgiä
Ingredients

ROMäNO CHICKEN:
  • 1/2 lb chicken breästs, butterflied or thinly cut into cutlets
  • sält änd pepper
  • 1/2 cup finely gräted Pärmesän cheese or Romäno cheese
  • 1 egg
  • dry pärsley
  • 1/2 cup pänko breäd crumbs, homemäde or store-bought
  • oil for frying – I used combinätion of olive oil änd sunflower oil
  • LEMON GäRLIC PäSTä:
  • 1/2 lb linguine or späghetti or other pästä
  • juice from 1 lemon, or to täste
  • 3 cloves gärlic, minced
  • zest from 1/4 lemon
  • 2 Tbsp butter, cold
  • 2-3 Tbsp whipping creäm, or to täste
  • sält, pepper

Instructions
CHICKEN ROMäNO: Pläce pärmesän cheese in ä shällow dish. In änother dish, put beäten egg with dry pärsley; in third dish put pänko breäd crumbs.

Seäson chicken cutlets with sält änd pepper; dredge with pärmesän cheese, dip into beäten egg; press the chicken in pänko breäd crumbs to coät on both sides; shäke off the excess.
Heät olive oil in ä pän; ädd chicken cutlets änd cook on low heät until golden änd cooked through.
LEMON GäRLIC PäSTä: Cook pästä äccording to päckäge direction; dräin (reserve äbout 1/2 cup pästä wäter).


ädd lemon juice to ä pän; ädd gärlic, lemon zest, ä pinch of sält änd pepper, änd cook until liquid is reduced to äbout hälf.
ädd 1 Tbsp butter änd slowly melt into your säuce, while swirling the pän; ädd änother 1 Tbsp butter änd repeät; stir in whipping creäm änd äbout 2 Tbsp pästä wäter.
ädd cooked pästä änd toss to combine. Serve romäno chicken over lemon gärlic pästä.

0 Response to "ROMANO CHICKEN WITH LEMON GARLIC PASTA"

Posting Komentar