Chicken Tikkà Màsàlà with Stove-Top Gàrlic Nààn
Ingredients
- For the chicken kàbobs tikkà
- 1 cup plàin
yogurt
- 2 tàblespoons Ginger-Gàrlic
Pàste or 1 tàblespoon minced ginger + 1 tàblespoon
minced gàrlic
- 1 tàblespoon gàràm màsàlà see note below for recipe
- 1/2 teàspoon càyenne
pepper
- 1/2 teàspoon freshly
ground blàck pepper
- 1 teàspoon kosher sàlt
- 1 pound boneless skinless chicken breàsts or thighs ànd cut into làrge bite-sized
chunks
- For the màsàlà sàuce
- 2 tàblespoon butter
- 2 teàspoons olive oil
- 1/2 cup minced
onion
- 1 jàlàpeno
pepper minced
- 3 cloves gàrlic minced
- 1 tàblespoon ginger minced
- 1 cup diced
tomàtoes
- 2 tàblespoons tomàto pàste
- 1 tàblespoon gàràm màsàlà
- 1 teàspoon pàprikà optionàl
- 1 teàspoon kosher sàlt
- 1 cup wàter
- 1/2 cup heàvy
creàm or sour-creàm
- Minced fresh cilàntro for gàrnish
- For the gàrlic nààn:
- smàll Pizzà dough
- 4 cloves minced gàrlic
- 2 tàblespoon melted
butter
Instructions
- Màrinàte
chicken: Combine
yogurt, ginger + gàrlic, gàràm màsàlà, càyenne, blàck pepper, ànd sàlt. Àdd
chicken cubes ànd toss to coàt. Cover ànd màrinàte in the refrigeràtor for 30
minutes or up to 24 hours. Remove chicken from fridge ànd threàd onto kàbob
skewers. Grill chicken in à 450F pre-heàted oven under the broiler for 15-20
minutes or on àn outdoor grill or griddle pàn until chicken is chàrred in
center is tender.
- To
màke the sàuce: While the chicken is cooking, prepàre the sàuce. Heàt à làrge
heàvy-duty pàn to medium/high heàt. Àdd oil, butter, ànd onion. Cook until
onion begins to brown. Àdd the jàlàpeno, gàrlic, ginger ànd cook for 2 minutes
or until gàrlic begins to brown. Àdd the tomàtoes, tomàto pàste ànd spices.
Cook for 5 minutes. Pour in 1 cup of wàter ànd àllow mixture to simmer on à
low/medium heàt for 15 minutes. Àdd creàm ànd cook for just 2-3 minutes. Mix in
the cooked chicken ànd stir to coàt.
- To
màke nààn breàd:Combine
the butter ànd gàrlic in à smàll bowl. Set àside. Divide pizzà dough into 8 equàl
portions. Roll the dough to à smàll circle using à rolling-pin. Heàt up à
skillet (càst-iron preferred) over high heàt ànd lightly greàse the surfàce
with some oil to àvoid the dough from sticking to the skillet. Plàce the dough
on the skillet. When it puffs up ànd bubbles ànd burnt spots àppeàr, flip it
over ànd spreàd with the gàrlic butter mixture. Cook until done. Repeàt the sàme
until àll dough àre done.
Àdàpted from www.chickenandrecipes.ga
0 Response to "Chicken Tikka Masala with Stove-Top Garlic Naan"
Posting Komentar