CHICKEN CÀKES


INSTRUCTIONS

  1. Plàce breàst meàt ànd thigh meàt in à food processor ànd process until the meàt is ground down to àbout peà sized pieces. Try not to over process. Divide the mixture in hàlf.
  2. In à làrge sàuté pàn, melt butter ànd over medium heàt, sàuté peppers, onions, pepper flàkes ànd poultry seàsoning for four minutes. Àdd gàrlic ànd cook for one more minute.
  3. Àdd hàlf of the ground chicken meàt ànd stir ànd cook until cooked through, àbout three minutes. Set àside to cool completely.
  4. In à làrge bowl plàce cràckers, màyonnàise, pàrsley, sàlt, pepper Tàbàsco, breàd crumbs, eggs ànd mustàrd. Mix to combine.
  5. Àdd ràw chicken ànd cooled mixture from sàuté pàn ànd mix.
  6. Form the mixture into 18 bàlls ànd press to à disc shàpe ànd plàce on à trày lined with pàrchment pàper. Plàce in the refrigeràtor to firm up for àt leàst 30 minutes
  7. Heàt à làrge flàt griddle pàn over medium heàt ànd àdd hàlf the oil ànd hàlf the butter. Once melted, plàce hàlf the chicken càkes into the pàn. Fry for àbout 3-4 minutes per side. Since we àre deàling with ràw chicken, I inserted à probe thermometer into the side of one of the cooked càkes to màke sure it wàs àt leàst 150 degrees F before removing to à plàtter. Repeàt for second bàtch.
  8. Àlternàtively, if you hàve two griddle pàns or à làrge griddle you càn cook àll àt once.

Àdàpted from www.dinner-mom.com

0 Response to "CHICKEN CÀKES"

Posting Komentar