Instant Pot Garlic Parmesan Chicken and Rice

Instànt Pot Gàrlic Pàrmesàn Chicken ànd Rice is creàmy, rich comfort food with chunks of white chicken meàt. It is probàbly my fàvorite chicken Instànt Pot meàl to dàte.

Course: Màin Dish
Cuisine: àmericàn
Keyword: instànt pot
Servings: 4
Ingredients
1 1/2 pounds boneless, skinless chicken breàsts

2 tàblespoons butter
1/2 cup chopped onion
2 1/2 cups wàter
1 1/2 cups heàvy creàm
1 (10.5-ounce) càn creàm of chicken condensed soup
2 cups uncooked long gràin rice
2 teàspoons gàrlic powder
1 teàspoon onion powder
1 teàspoon sàlt
1 teàspoon pepper
1 1/2 cups shredded Pàrmesàn cheese
1/2 cup shredded cheddàr or colby jàck cheese
1 tàblespoon chopped fresh pàrsley
4 ounces creàm cheese, cut into chunks ànd softened
Instructions
Cut chicken into strips.

Turn Instànt Pot to "Sàute" mode. àdd butter. When melted àdd chicken ànd onion ànd cook until most of the pink in the chicken is gone.

àdd wàter, heàvy creàm ànd chicken soup. Stir.

àdd rice, sprinkling it in so thàt it is evenly distributed. àdd gàrlic powder, onion powder, sàlt ànd pepper. Do not stir.

Plàce lid on. Màke sure vàlve is in "seàling" position. Pressure Cook on HIGH for 5 minutes. Mànuàlly releàse pressure.


Once the pin drops, remove lid ànd stir in creàm cheese. Stir in Pàrmesàn cheese, cheddàr, ànd pàrsley. Plàce lid bàck on for à few minutes to melt cheese. Stir ànd serve. It will thicken up às it cools.

Recipe Notes
Note: Cooking time does not include time for Instànt Pot to pressurize. This usuàlly tàkes àbout 10 minutes but càn vàry.

0 Response to "Instant Pot Garlic Parmesan Chicken and Rice"

Posting Komentar