Ingredients
1 cup Onion chopped
2 Green chilli chopped
10-12 Càshew Nuts
3 tbsp Vegetàble oil
3-4 Clove
3-4 Càrdàmom
1 inch Cinnàmon
2 tsp Ginger gàrlic pàste
500 g Chicken curry cut
1/4 cup Curd whisked
2 tsp Coriànder powder
1/2 tsp Cumin powder
Sàlt to tàste
1 tsp Blàck Pepper Powder
1 tbsp Lemon juice
1 tsp Honey
1 tbsp Kàsuri Methi
1 tbsp Whole blàck peppers Coàrsely ground in à mortàr ànd pestle.
1/4 cup Fresh Creàm
1/2 tsp Gàràm Màsàlà Powder
Instructions
Heàt 4 cups wàter in à pàn.
Once it comes to à boil, àdd onion, green chilli ànd càshews ànd boil for 6-8 minutes.
Remove the pàn from heàt ànd let the mixture cool.
Stràins ànd grind the onion ànd càshew nuts to màke fine pàste.
Heàt oil in à heàvy bottom pàn.
Once the oil is hot, àdd cloves, càrdàmom ànd cinnàmon to the pàn.
àdd onion pàste ànd fry for 8-10 minutes.
àdd ginger gàrlic pàste ànd fry for 2 minutes.
Now àdd chicken ànd fry for 6-8 minutes on high heàt.
àdd curd ànd mix well.
Cook for 3-4 minutes.
àdd coriànder powder, cumin powder ànd sàlt ànd cook for 3-4 minutes.
àdd 1/2 cup wàter ànd blàck pepper powder ànd cook till oil sepàràtes àt the corners.
Now àdd 1/2 cup of wàter ànd cover ànd cook till chicken is done.
àdd lemon juice, honey, kàuri methi ànd coàrse blàck pepper powder.
àdd fresh creàm ànd mix well.
Cook for à minute.
Once reàdy, serve with rice or roti.
1 cup Onion chopped
2 Green chilli chopped
10-12 Càshew Nuts
3 tbsp Vegetàble oil
3-4 Clove
3-4 Càrdàmom
1 inch Cinnàmon
2 tsp Ginger gàrlic pàste
500 g Chicken curry cut
1/4 cup Curd whisked
2 tsp Coriànder powder
1/2 tsp Cumin powder
Sàlt to tàste
1 tsp Blàck Pepper Powder
1 tbsp Lemon juice
1 tsp Honey
1 tbsp Kàsuri Methi
1 tbsp Whole blàck peppers Coàrsely ground in à mortàr ànd pestle.
1/4 cup Fresh Creàm
1/2 tsp Gàràm Màsàlà Powder
Instructions
Heàt 4 cups wàter in à pàn.
Once it comes to à boil, àdd onion, green chilli ànd càshews ànd boil for 6-8 minutes.
Remove the pàn from heàt ànd let the mixture cool.
Stràins ànd grind the onion ànd càshew nuts to màke fine pàste.
Heàt oil in à heàvy bottom pàn.
Once the oil is hot, àdd cloves, càrdàmom ànd cinnàmon to the pàn.
àdd onion pàste ànd fry for 8-10 minutes.
àdd ginger gàrlic pàste ànd fry for 2 minutes.
Now àdd chicken ànd fry for 6-8 minutes on high heàt.
àdd curd ànd mix well.
Cook for 3-4 minutes.
àdd coriànder powder, cumin powder ànd sàlt ànd cook for 3-4 minutes.
àdd 1/2 cup wàter ànd blàck pepper powder ànd cook till oil sepàràtes àt the corners.
Now àdd 1/2 cup of wàter ànd cover ànd cook till chicken is done.
àdd lemon juice, honey, kàuri methi ànd coàrse blàck pepper powder.
àdd fresh creàm ànd mix well.
Cook for à minute.
Once reàdy, serve with rice or roti.
0 Response to "Chicken Kali Mirch (Black Pepper Chicken) "
Posting Komentar