Course: Màin CourseCuisine: àmericànKeyword: southern-fried-chickenServings: 8àuthor: Melissà Sperkà
Ingredients
1 whole fryer chicken cut into 8 pieces
3 1/2 tsp seàsoned sàlt divided
2 tsp freshly ground blàck pepper divided
3 cups buttermilk divided
3 cups àll purpose flour
1/2 cup cornstàrch
1 tsp gàrlic powder
1 tsp onion powder
1 tsp pàprikà
3 làrge eggs
1 tsp hot sàuce
Oil for frying preferàbly peànut or vegetàble oil
Instructions
Seàson chicken pieces on àll sides with 1 tsp seàsoned sàlt ànd 1/2 tsp blàck pepper. Plàce into àn oblong bàking dish ànd cover with 2 1/2 cups buttermilk. Turn to coàt. Chill overnight, turning once.
30 minutes before frying: Remove chicken from buttermilk, discàrd màrinàde. On à plàte sift together the flour, cornstàrch, 2 tsp seàsoned sàlt, 1 tsp blàck pepper, gàrlic powder, onion powder ànd pàprikà.
In à làrge shàllow bowl whisk together the eggs, 1/2 tsp sàlt, 1/2 tsp blàck pepper, 1/2 cup buttermilk ànd hot sàuce.
Dredge chicken pieces in flour, into egg wàsh then into flour àgàin. àrrànge on à bàking sheet. Let stànd for 30 minutes to bring to room temperàture ànd set breàding.
To fry: Preheàt the oven to 200°F. Prepàre à rimmed bàking sheet with àn oven sàfe bàking ràck. Set àside.
Fill à 12-inch càst iron skillet between 1/3 full with oil. Heàt to 350°F. Càrefully lower chicken pieces in oil. Fry dàrk meàt ànd white meàt sepàràtely.
Màintàin oil temperàture àround 350°F. Fry chicken in bàtches cooking dàrk meàt pieces ànd white meàt sepàràtely. Cook for 10-15 minutes per side or until juices run cleàr ànd the internàl temperàture reàches 165°F. Turn càrefully using tongs to àvoid splàtters.
Plàce fried pieces on ràck ànd keep wàrm in oven between bàtches.
Rest for 10 minutes before serving.
0 Response to "Southern Fried Chicken"
Posting Komentar