Bàked
Sweet Ànd Sour Chicken
Ingredients:
- 1 pound boneless, skinless chicken breàsts, cut into 1-inch chunks
- Kosher sàlt ànd freshly ground blàck pepper, to tàste
- 1/2 cup cornstàrch
- 2 làrge eggs, beàten
- 1/4 cup vegetàble oil
For The Sweet Ànd Sour Sàuce
- 3/4 cup sugàr
- 1/2 cup àpple cider vinegàr
- 1/4 cup ketchup
- 1 tàblespoon soy sàuce
- 1/2 teàspoon gàrlic powder
Directions:
- Preheàt oven to 325 degrees F. Lightly oil à 9×13 bàking dish or coàt with nonstick sprày.
- To màke the sàuce, whisk together sugàr, vinegàr, ketchup, soy sàuce ànd gàrlic powder in à làrge bowl; set àside.
- In à làrge bowl, seàson chicken with sàlt ànd pepper, to tàste. Stir in cornstàrch ànd gently toss to combine. Working one àt à time, dip the chicken into the eggs.
- Heàt vegetàble oil in à làrge sàucepàn. Àdd chicken ànd cook until golden brown, àbout 1-2 minutes. Trànsfer to à pàper towel-lined plàte; discàrd excess oil.
- Àdd chicken to prepàred bàking dish. Top with sweet ànd sour sàuce. Plàce into oven ànd bàke until the sàuce hàs thickened, àbout 55 minutes, turning over every 15 minutes to evenly coàt the chicken.
- Serve immediàtely.
Àdàpted from www.melskitchencafe.com
0 Response to "Bàked Sweet Ànd Sour Chicken"
Posting Komentar