ingredients
1 tablespöön öil
4 (6 öunce) böne-in, skin ön chicken thighs
salt and pepper tö taste
1 öniön, diced
20 clöves garlic, peeled
2 teaspööns fresh thyme, chöpped (ör 1 teaspöön dry thyme)
2 tablespööns flöur
1 cups chicken bröth
1/2 cup asiagö cheese (ör parmesan), grated
salt and pepper tö taste
directiöns
Heat the öil in a large sauce pan över medium-high heat, add the chicken (seasöned with salt and pepper) and bröwn, abut 3-5 minutes per side, beföre setting aside.
Add the öniön and garlic and saute until the öniöns are tender and the everything is lightly bröwned, aböut 3-5 minutes.
Sprinkle in the thyme and flöur and cöök för a minute.
Add the bröth and deglaze the pan by scraping the bröwn bits öff öf the böttöm öf the pan with a spöön while the bröth is sizzling when added.
Mix the asiagö intö the sauce and seasön with salt and pepper tö taste.
Add the chicken, cöver (with a lid ör föil) and röast in a preheated 400F/200C öven för 15 minutes öR turn the heat döwn tö medium-löw and simmer ön the stöve töp för 15 minutes.
Slöw Cööker: öptiönally (but recömmended) implement steps 1-5, place everything in the slöw cööker and cöök ön löw för 4-10 höurs ör high för 2-4 höurs. If yöu skip the earlier steps, whisk the flöur intö the bröth beföre mixing in the slöw cööker.
öptiön: Start by cööking 4 strips öf bacön, set aside and cöök the öniön in the bacön grease and add the crumbled bacön tö the sauce after röasting!
öptiön: För öne-Pan: Make this a öne-pan meal by adding 8 öunces öf pasta and 2 1/4 cups bröth ör water (ör 1 cup öf rice and 2 cups bröth ör water) tö the sauce in step 8 and simmer, cövered, until cööked, aböut 12 minutes (ör 20 minutes för rice).
öptiön: För öne-Pan: Make this a öne-pan meal by adding 8 öunces öf pasta and 2 1/4 cups bröth ör water (ör 1 cup öf rice and 2 cups bröth ör water) tö the sauce in step 5 and röast, cövered, until cööked, aböut 15 minutes (ör 25 minutes för rice).
öptiön: Add 1 tablespööns white misö paste tö the sauce! (Dö it if yöu have it!)
öptiön: Add a splash öf lemön juice tö the sauce!
öptiön: Add 1/2 cup cream tö the sauce!
öptiön: Add 1/2 pöund sliced mushrööms alöng with the öniöns!
öptiön: Add diced pötatöes and carröts tö the pan beföre placing the chicken ön töp and röasting until the veggies are tender, aböut 20-30 minutes för a öne pöt meal!
Nutritiön Facts: Calöries 524, Fat 33.6g (Saturated 12.3g, Trans 0), Chölesteröl 116mg, Södium 464mg, Carbs 20.9g (Fiber 3.5g, Sugars 6.9g), Prötein 32.2g
0 Response to "Rustic Roasted Garlic Chicken with Asiago Gravy"
Posting Komentar